Segítség, tippek

A "Segítség, tippek" rovatot folyamatosan bővítjük, ha valami kérdés merült fel benned, és nem találod a választ, akkor bátran vedd fel velünk a kapcsolatot!


Ételek feltöltése az adatbázisba

Ha nem találtad meg a keresett ételt, Te magad is felviheted az adatbázisba a megfelelő űrlap kitöltésével. Ha a 'Közösbe ajánlom' opciót választod, akkor egy ellenőrzés után a többi felhasználó számára is elérhetővé válik az általad felvitt étel/ital. Ezáltal segíted az adatbázis bővítését; valamint a későbbiekben a legtöbb elfogadott étel/ital ajánlást feltöltők nyereményjátékban fognak részt venni.

Ha nem akarod a "közösbe ajánlani" az ételt, akkor a privát opció választásával csak saját magadnak is feltöltheted.

Mozgások, sportok

Ha a célnál beállított aktivitáson felül sportoltál, mozogtál, akkor a főoldali "Beírok egy mozgást!" dobozban kiválaszhatod azt,amit csináltál. Ez megnöveli a napi kalóriakeretedet és ezzel együtt a bevihető tápanyagmennyiségeket is, természetesen.

Aktivitáson felüli mozgásnak számít például, amit nem számítottál bele az aktivitásod megítélésekor a cél beállításánál. (Ha azért választottad a nagyon aktív életmódot, mert például biciklis futár vagy, akkor a napi tekerést már nem kell beírnod, és nem is praktikus, mert az könnyen félrevezető lehet.)

Ételdoboz fülek

 • Gyakran választott (alapértelmezett fül)
  Az általad leggyakrabban választott 21 étel jelenik meg itt, ha már egy ideje használod az oldalt.
   
 • Kedvencek
  A keresőben kedvencnek lehet jelölni ételt a csillagra kattintással, és ezek, az általad kedvencnek jelölt ételek jelennek meg itt.
   
 • Saját
  Az általad feltöltött ételek vannak itt kilistázva.
   
 • Új
  Itt tudsz új ételt, italt vagy receptet feltölteni az adatbázisba.