A koronavírus-járvány idején sokakat foglalkoztató kérdés, hogy hogyan tudnak a megváltozott körülmények között is mozogni az otthon biztonságot nyújtó kényelmében – vagy éppen most kapnak kedvet hozzá, hogy alakot formáljanak, mert eddigi rohanó világunkban nem jutott rá idejük/energiájuk.

Nekik összeszedtük a kedvenc applikációinkat, amelyekkel megtarthatják vagy éppen el is érhetik az álomalakot otthoni edzés keretein belül.
Nem utolsó sorban a mozgás jó móka, hiszen egy csomó boldogsághormont szabadít fel és akár családtagjainkkal együtt is nekiállhatunk.
Ne is szaporítsuk tovább a szót, nézzük a listát, melyben nőknek és férfiaknak szóló appok egyaránt helyet kaptak.

Sweat – otthoni edzés nőknek

A Sweat egy kimondottan nőknek kifejlesztett – App Store-ban és Google Play Áruházban egyaránt megtalálható – fitnesz applikáció.
Megálmodója egy görög származású ausztrál személyi edző, Kayla Itsines és akkori párja, akivel azóta már nincsenek együtt, de a vállalkozást továbbra is közösen viszik. (Ez talán otthoni edzés szempontjából nem elengedhetetlenül fontos információ, de egy kis háttérsztori mindig érdekes lehet, főleg a mostani ingerszegény hétköznapokban.)

nők edzenek a talajon - otthoni edzés

Kayla 2008 óta dolgozik edzőként és az instagram oldalát megnézve láthatjuk, hogy egyrészt több mint 12 millió követője van jelenleg, ami azért jelentős szám fitnesz berkekben, másrészt pedig, hogy az edzés és a fittség számára nemcsak pénzkereseti lehetőség, hanem életforma is.

Mit tud?

Nézzük akkor, hogy pontosan mit kínál a Sweat otthoni edzés terén:

  • több tréner közül választhatunk (köztük az alapító, Itsines edzései közül)
  • egy-egy tréner többféle edzésformát kínál
    • jóga
    • saját testsúlyos (semmilyen eszköz nem kell hozzá, természetesen egy jó edzőcipő meg fitnesz szőnyeg/matrac kivételével)
    • súlyzós (ezt is otthoni edzés formájában, de itt már szükség van néhány súlyzóra, fekpadra, stb.)
    • postpartum (ezt nemcsak szülés után lévő nőknek ajánlják itt, hanem azoknak is akik már nagyon régen vagy egyáltalán nem végeztek testedzést)
    • HIIT (intervallum)
    • vannak még egyébként edzőtermi edzések is és folyamatosan bővítik a kínálatot
  • szinte mindegyik programból van beginner, azaz kezdőknek való összeállítás, és ahogy haladunk előre, úgy nehezednek a gyakorlatok is
  • étkezési tanácsok/receptek
  • Apple Watch összekötés
  • egy közösség is elérhető az applikáció felületén keresztül, ahol nők ezrei kérdeznek, osztják meg tapasztalataikat, biztatják és motiválják egymást

Az applikáció egyébként angolul van (ahogyan a listán szereplő többi app is), de minimális angoltudással rengeteg mozgásformához férhetünk hozzá havi pár ezer forintért.

Ár

A havi díj (ha egy hónapot fizetünk) 19.99 USD, azaz mai árfolyamon kb. 6.000 Ft – ez nem tűnik kevésnek első ránézésre, de ha belegondolunk, hogy mennyi edzést érhetünk el otthonról naponta kb. egy kávé áráért, akkor egészen barátinak mondható.

Egy évre előre is ki lehet fizetni, és akkor 9.99 USD-ba kerül havi szinten, ami jelentős kedvezmény.
Egyébként van egyhetes ingyenes próbaverzió is, ezenfelül az app instagram oldalán belenézhetünk, hogy milyen jellegű edzéseket kínálnak.

Ha kedvet kaptatok hozzá, itt érhetitek el:

App Store gomb
Google Play gomb

https://www.sweat.com

Centr – edzettségi szintnek megfelelő edzésprogram férfiaknak és nőknek

Chris Hemsworth nevét (és izomzatát) sokan ismerhetik a Marvel filmek kapcsán, de akinek nem ugrik be elsőre, hogy kiről van szó, vessen egy pillantást a hollywoodi sztár instagram oldalára – rögtön érteni fogja, hogy miért is kapcsolódik a neve szorosan a testedzés fogalmához.

A Centr nevű appban egy – Chris által – gondosan válogatott csapat segít minket abban, hogy könnyedén eligazodjunk a testmozgás világában annak megfelelően, hogy milyen az állóképességünk.
egy férfi és egy nő jógázik - otthoni edzés

Mit tud?

  • több tréner
  • otthoni edzés
  • edzőtermi edzés
  • HIIT edzésforma
  • étrendek
  • meditációk
  • egymást segítő közösség

Ár

1 hónapra 30 USD, ami azért elég borsos; ha 3 hónapra fizetünk elő, akkor havonta 20 USD-ba kerül és ha egy évre akkor, pedig 10 USD/ hó díjjal kell számolnunk.

Itt is van ingyenes próbaidőszak, érdemes kipróbálni, hátha megtetszik:

App Store gomb
Google Play gomb

https://centr.com/join-us

Strong – edzős app azoknak, akik tudják, hogy mit akarnak

A Strongban tulajdonképpen egy hatalmas edzős adatbázis áll rendelkezésre, amely alapján összeállíthatjuk a saját edzésprogramunkat. Ezenkívül saját gyakorlatokat is felvihetünk az appba.

Itt mindenképpen figyelembe kell venni, hogy ez a megoldás azoknak a legjobb, akik tényleg tudják, hogy pontosan mit csinálnak, illetve ismerik a gyakorlatokat. Nekik viszont nagyon hasznos lehet.

súlyzók egymás mellett - otthoni edzés

Mit tud?

  • edzésterv összeállítás ismétlésszámmal és pihenőidő mérésével
  • van egy Free (azaz ingyenes) és egy Pro verzió, ami annyiban különbözik egymástól, hogy az ingyenes változatban csak három edzést állíthatunk össze
  • különböző gyakorlatok szöveges (angol) és animációs bemutatása
  • otthoni edzés
  • edzőtermi edzés
  • Apple Watch, Apple Health és Google Fit összekötés

Ár

A PRO egy hónapra 4.99 USD, egy évre pedig 29.99, ami 2.49 (nagyjából 800 Ft) havi szintre bontva.

Akiknek felkeltette az érdeklődését, itt érhetik el:

App Store gomb
Google Play gomb

https://www.strong.app

+1 – Youtube

Természetesen azoknak, akik nem tudják, hogy pontosan milyen edzésforma lenne jó számukra, vagy egyelőre nem akarnak pénzt költeni edzős appokra, mindig ott van a legismertebb videómegosztó portál, a YouTube.

youtube logo - otthoni edzés

Rengeteg fitneszvideó közül válogathatunk itt, ami segít abban, hogy könnyebben eldönthessük, hogy mi az, ami leginkább nekünk való. Ráadásul a korona idején megszaparodtak az otthoni edzés elősegítésére szánt videók.

A lehetőségek száma végtelen a mai világban, így igazából tényleg csak rajtunk múlik, hogy belevágunk-e valamilyen jellegű testmozgásba.


Nézd meg itt, hogy több különböző típusú otthoni edzés és más testmozgások mennyi kalóriát égetnek el!

Azonban nagyon fontos, hogy ne feledkezzünk meg arról, hogy nemcsak a külsőnk és a kalóriadeficit miatt elengedhetetlen az edzés, hanem a testi és lelki egészségünk fenntartása miatt is! Hajrá! 🙂


Legújabb cikkünket itt érheted el!